Сквирський РМК
П`ятниця, 29.03.2024, 10:02
Меню
ЗНО [5]
ДПА [0]
Актуально [0]
Головна » 2018 » Квітень » 20

20 квітня 2018 року на базі районного методичного кабінету проведено семінар-практикум з теми «Розвиток складової структури слова у дітей із ЗНМ І-ІІ рівня».

Учасниками семінару були вчителі-логопеди логопедичних груп при закладах дошкільної освіти та вчителі-логопеди шкільних логопедичних пунктів.

Капітанюк Л.В., учитель-логопед шкільного логопедичного пункту при Сквирській загальноосвітній школі № 3, презентувала власний досвід роботи з подолання порушення складової структури мовлення у дітей шкільного віку, які відвідують логопедичний пункт.

Учасники семінару ознайомились з методологічними засадами корекційно- попереджувального навчання дітей із ЗНМ, організацією корекційно- розвивальної роботи у дошкільному навчальному закладі, обмінялись досвідом з застосування методик логопедичної роботи з дітьми шкільного віку з розвитку лексико- граматичної та фонетико-фонематичної сторін мовлення.

Переглянувши відео занять, проведених логопедом, учасники зібрання отримали практичну допомогу з даного питання. Робота в групах над розробкою конспекту заняття з дітьми старшого дошкільного віку із ЗНМ І-ІІ рівня по формуванню лексико-граматичної та фонетико-фонематичної сторін мовлення, виявила бачення кожного логопеда з даної проблеми.

На завершення семінару вироблено та узагальнено практичні рекомендації.

Просмотров: 326 | Добавил: shahray | Дата: 20.04.2018 | Комментарии (0)

19 квітня 2018 року на базі Сквирського НВК «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4-дитячий садок» відбулося  заключне засідання майстер-класу учителів початкових класів Черкасенко Н.Г. та Багінської Ю.П.«Формування інформаційно-комунікаційних та здоров’язбережних компетентностей молодших школярів за проектом «Розумники» (SmartKids)».

У заході взяли участь:

 Ткаченко Аліна Олександрівна, методист відділу початкової освіти КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти»;

Корбут Людмила Анатоліївна  - завідувач  районного методичного кабінету відділу освіти Сквирської РДА;

 Та 38 учителів, методистів та керівників методичних об’єднань учителів початкових класів Київської області.

Практичну частину майстер-класу було проведено у формі імітаційної гри. Досвідом роботи поділилася Багінська Юлія Павлівна, учитель початкових класів Лишнянського НВО, з теми «SmartKids: розкладаємо все по поличкам». Вона детально розповіла про можливості використання електронних педагогічних ігор на кожному з етапів уроку. Учасники майстер-класу презентували виконання домашнього завдання (створення  уроків з використанням  електронних ігрових ресурсів).

Усім учасникам майстер-класу за плідну творчу працю вручили сертифікати.

 На завершення педагоги відвідали село Буки, яке широко відоме поціновувачам подорожей, як місце з напрочуд гарним храмовим комплексом та ландшафтним парком.

Мальовниче розташування на річці Роставиця, незвичайні пам’ятники, гарні замки надають Букам унікальності. Відвідувачі були у захопленні від чудової природи парку,  змістовної розповіді екскурсовода  Інни Миколаївни Когут.

Керівники та учасники висловлюють щиру подяку Осадчому І.Г., Стадніченко Г.М. за організацію та сприяння в проведенні авторського майстер-класу, а також  Ткаченко А.О -методист відділу початкової освіти  КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти за методичну допомогу та змістову наповненість занять.

Просмотров: 360 | Добавил: shahray | Дата: 20.04.2018 | Комментарии (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Web-сайти навчальних закладів
Персональні сайти, блоги
    Електронні бібліотеки
    Корисні посилання
    Актуально
    Методичний порадник 2017/2018
    Електронні підручники
    Національно-патріотичне виховання
    $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function () { if ($(this).scrollTop() > 0) { $('#scroller').fadeIn(); } else { $('#scroller').fadeOut(); } }); $('#scroller').click(function () { $('body,html').animate({ scrollTop: 0 }, 400); return false; }); });