Сквирський РМК
Вівторок, 23.04.2024, 23:37
Меню
ЗНО [5]
ДПА [0]
Актуально [0]
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 8 9 10 11 12 »

16 лютого 2017 року на базі Сквирського РЦДЮТ відбувся  семінар-практикум для вчителів фізичної культури, захисту Вітчизни та керівників гуртків туристсько-краєзнавчого, спортивного та військово-патріотичного напрямків із теми «Організація та проведення районного етапу Всеукраїнської дитячо-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)  у 2017 році».

Методист РМК Ткаченко С.Г. звернув увагу на організаційні питання: оцінювання навчальних досягнень учнів,  вимоги до ведення та записів у класному журналі.

Керівник районного методичного об’єднання учителів фізичної культури, директор Сквирської ДЮСШ Польгун О.М. висвітлив питання щодо дотримання правил безпеки при проведенні занять із фізичної культури, організації  олімпійської освіти в навчальних закладах та підтримці й співпраці шкіл із Олімпійським комітетом України. Також Олександр Миколайович закликав учителів району до участі в професійних конкурсах.

Чернега В.М., керівник районного методичного об’єднання вчителів захисту Вітчизни ознайомив учасників заходу із методичними рекомендаціями щодо проведення Польових зборів у ІІ семестрі 2016/2017 н. р.

Просмотров: 405 | Добавил: shahray | Дата: 16.02.2017 | Комментарии (0)

15 лютого 2017 року у Сквирському районному методичному кабінеті відбувся семінар-тренінг для заступників директорів з виховної роботи «Техніка безпеки у інтернет-просторі».

Під час заняття учасники дізнались про основні загрози, які підстерігають дітей і дорослих в Інтернеті.

Педагоги виробили шляхи захисту від небезпеки в Інтернеті і дали відповідь на такі питання:

- Як захистити свої особисті дані?

- Як безпечно спілкуватися в мережі?

- Як не потрапити на вудку реклами і що робити зі спамом?

- Як безпечно слухати і завантажувати музику та як уникнути небезпеки, граючи в он-лайн ігри?

- Як протистояти кібербулінгу?

Спільно розробили пам’ятку «Правила безпечного використання Інтернету».

Заняття підготувала і провела Наталія Миколаївна Білоброва, практичний психолог Горобіївського НВК.

Методичний супровід заходу здійснила методист РМК Левчук С.С., яка координує діяльність психологічної служби району.

По завершенню семінару відбулася інструктивно-методична нарада за участі завідувача районного методичного кабінету Л.А. Корбут.

Просмотров: 394 | Добавил: shahray | Дата: 15.02.2017 | Комментарии (0)

14 лютого 2017 року на базі Оріховецького НВК відбувся семінар-практикум для вчителів української мови і літератури з теми: «Нетрадиційні форми і методи вивчення української літератури як засіб розвитку особистості».

Методист РМК Максимець Тетяна Григорівна закцентувала увагу на те, що нестандартні підходи у викладанні української літератури здійснюються через проведення нестандартних уроків, організацію нестандартних завдань чи запитань, нетрадиційних форм повторення, закріплення чи перевірки виучуваного матеріалу.

Для вчителів-філологів Федоренко Світлана Василівна, вчитель вищої кваліфікаційної категорії Оріховецького НВК, провела урок в 11 класі «Література рідного краю. Життєвими стежками письменника-земляка Миколи Яковича Зарудного». У роботі заходу взяли участь Процюк-Щербатюк Л.В., журналіст, член редколегії газети «Вісник Сквирщини», заступник голови літературного об'єднання «Сузір'я»; Кравець В.Г., член літературного об'єднання «Сузір'я»; Майборода А.А., сільський бібліотекар, які прочитали власні твори. До учасників долучилися колишні учні: Юшко Н.П., Навроцька В.В. та голова районної організації профспілки працівників освіти Нагула О.А., Шейко Н.В., що працювали раніше у даному закладі.

Просмотров: 405 | Добавил: shahray | Дата: 14.02.2017 | Комментарии (0)

19.01.2017 року на базі Сквирського ДНЗ № 6 «Ромашка» відбувся теоретично-методичний лекторій з елементами тренінгу з питань організації логопедичної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Учасниками тренінгу були вчителі-логопеди, дефектологи

Просмотров: 330 | Добавил: shahray | Дата: 19.01.2017 | Комментарии (0)

11 січня 2017 року на базі районного методичного кабінету відбулася інструктивно-методична нарада для керівників за участі медичних працівників дошкільних навчальних закладів, навчально-виховних комплексів (об’єднань) на тему «Актуальні питання організації харчування дітей в дошкільних навчальних закладах».

Методист районного методичного кабінету Кривда Н.І. ознайомила присутніх з нормативно-правовою базою організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

З питання організації поставок продуктів харчування в заклади освіти та відповідність їх державним стандартам виступила технолог відділу освіти Добровольська З.М.

З питань забезпечення контролю за організацією харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та санітарно-гігієнічних умов ор

Просмотров: 291 | Добавил: shahray | Дата: 11.01.2017 | Комментарии (0)

05 січня 2017 року на базі НВК «Сквирський ліцей - ЗОШ І-ІІ ст.» відбувся семінар-практикум вчителів іноземної мови на тему: «Використання онлайнових ресурсів видавництва «Оксфорд Юніверсіті Прес» під час підготовки до навчальних занять, позакласних заходів, для дистанційного навчання учнів».

Керівник РМО вчителів англійської мови, ст. вчитель Гиренко Л.А. звернула увагу на те, що ніхто не буде заперечувати той факт, що сьогодні знання англійської мови є не захопленням, а необхідністю. Вміння вільно говорити і висловлювати свої думки по-англійськи робить вас більш конкурентоспроможними на ринку праці. А навряд чи хтось відмовиться від престижної високооплачуваної роботи, яка підвищить і рівень життя. Але, як правило, багато хто з нас досить зайняті, щоб відвідувати курси англійської мови. На щастя, ця проблема вирішувана. Розвиток мережі Інтернет і поява різних мультимедійних технологій зробив можливим дистанційне навчання англійської мови. Керівник РМО вчителів Summer Camps 2016 Видавництво “Оксфорд Юніверсіті Прес” пропонує цікаву і захоплюючу систему роботи з художніми текстами, яку можна використовувати під час проведення літніх мовних таборів. Її можна застосовувати для опрацювання як невеликих оповідань та історій, так і об’ємних художніх творів, які учні читають у вільний час. Ця навчальна система має назву Reading Circles. Вона поєднує в собі елементи рольової гри з розвитком критичного мислення та групової дискусії.

Решетар Ю.П., вчитель Сквирського НВК поділилася досвідом створення блогу та його використання у навчальному процесі.

Просмотров: 350 | Добавил: shahray | Дата: 05.01.2017 | Комментарии (0)

04 січня 2017 року на базі НВК «Сквирський ліцей - ЗОШ І-ІІ ст.» відбувся семінар-практикум вчителів зарубіжної літератури на тему: «Традиції та новаторство в аналізі інтерпретації художнього твору на уроках літератури».

Керівник РМО вчителів зарубіжної літератури, вчитель-методист Фартух Л.А. презентувала використання сучасних літературознавчих підходів до художнього твору, що  сприяє вирішенню таких важливих проблем:

-стимулює інтерес до світової літератури і читання в цілому;

-створює умови для активного навчання учнів завдяки насиченій розумовій діяльності, що дає можливість творчо використовувати літературні факти, оперувати різноманітними мисленнєвими діями;

-формує вміння аналізувати художній твір з урахуванням елементів традицій і новаторства, світоглядних позицій митця;

-розвиває вміння визначати концепцію автора, естетичні вподобання письменника, відображені в художньому творі;

-стимулює потребу учнів до ускладнення пізнавальних завдань, ураховуючи бажання завершувати діяльність успішним результатом;

-виховує повагу до книги, до художнього твору, що є унікальною одиницею передачі інформації. До цієї проблеми долучилися Вдовиченко Л.С., вчитель Самгородоцької ЗОШ І-ІІІ ст., Насанчук І.І., вчитель Кривошиїнського НВО та Гладун О.С., вчитель Тхорівського НВК.

Просмотров: 361 | Добавил: shahray | Дата: 04.01.2017 | Комментарии (0)

30 листопада 2016 року на базі районного методичного кабінету відділу освіти Сквирської РДА у рамках школи професійного становлення та адаптації молодих психологів відбувся семінар-тренінг «Психолог майбутнього».

Під час тренінгу практичні психологи активно включилися в обговорення загальної системи роботи психологічної служби закладів освіти, виявили та усвідомити свої професійні позиції, які можна покращити.

Активну участь у підготовці та проведенні семінару брала голова методичного об’єднання працівників психологічної служби Наталія Миколаївна Білоброва, практичний психолог Горобіївського НВК

Учасники семінару отримали домашнє завдання: розробити програму власного професійного розвитку.

Просмотров: 330 | Добавил: shahray | Дата: 27.12.2016 | Комментарии (0)

15 грудня 2016 року на базі Сквирської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 відбулося засідання проблемної групи для вчителів української мови і літератури із теми:"Підвищення орфографічної грамотності як засіб формування мовної компетенції", керівником якої є старший вчитель Твардовська Юлія Броніславівна.

Мета роботи проблемної групи - знайти ефективні способи формування орфографічної грамотності і створити систему роботи над подоланням орфографічних помилок за допомогою індивідуального підходу.

У роботі засідання взяли участь досвідчені педагоги із загальноосвітніх навчальних закладів району, обговоривши проблему формування орфографічних умінь і навичок. Однією із причин великої кількості орфографічних помилок у письмових роботах учнів вчителі вважають розрив між теоретичними знаннями та вміннями й навичками.

Просмотров: 355 | Добавил: shahray | Дата: 15.12.2016 | Комментарии (0)

13 грудня 2016 року на базі Сквирської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 ім. П.Тисьменецького відбулося засідання школи педагогічної майстерності вчителя-методиста Волохович Людмили Петрівни.

Досвідчений педагог поділилася досвідом роботи над аналізом поетичних творів з молодими колегами, продемонструвавши сучасні форми роботи на відкритому уроці з української літератури у 10 класі з теми «І.Я.Франко. Збірка «З вершин і низин». Поезія «Гімн».

Просмотров: 301 | Добавил: shahray | Дата: 13.12.2016 | Комментарии (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Web-сайти навчальних закладів
Персональні сайти, блоги
    Електронні бібліотеки
    Корисні посилання
    Актуально
    Методичний порадник 2017/2018
    Електронні підручники
    Національно-патріотичне виховання
    $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function () { if ($(this).scrollTop() > 0) { $('#scroller').fadeIn(); } else { $('#scroller').fadeOut(); } }); $('#scroller').click(function () { $('body,html').animate({ scrollTop: 0 }, 400); return false; }); });